Category:

50+ regelingen

50+ regeling

Ben je 50-jaar of ouder en heb een WW-uitkering, dan gelden er meerdere speciale regelingen.

Zo is er de training ‘Succesvol naar werk’. Je komt tien keer  met een groep bijeen. Samen ga je onder begeleiding van een adviseur van UWV aan de slag met verschillende onderwerpen. Denk aan netwerken via social media, jezelf presenteren en vacatures vinden en beoordelen.

Verder worden door het jaar heen worden op verschillende plaatsen in het land zogenoemde inspiratieplusdagen gehouden, dat zijn grote bijeenkomsten voor 50-plussers met veel tips en inspiratie die helpen bij het zoeken van werk. Er is ook een scholingsvoucher, waarmee je een cursus of opleiding van maximaal 1000 euro kunt volgen, als dit je kansen op een baan vergroot.

Werkgevers die een 50-plusser aannemen kunnen ook rekenen op een aantal voordelen. Er is bijvoorbeeld compensatie als een oudere werknemer onverhoopt ziek wordt. Een werkgever die een 50-plusser in dienst neemt kan ook korting krijgen op de premies die hij aan de Belastingdienst moet betalen. Deze korting kan oplopen tot 7.000 euro per jaar. En dat drie jaar lang.

Kortom, er zijn allemaal voordelen voor een werkgever die nét laatste zetje kunnen geven om je in dienst te nemen. Wijs de werkgever dan ook op deze voordelen.

Kijk hier voor meer informatie.