Ongeoorloofde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Ongeoorloofde vragen

Natuurlijk ben je blij als je naar al het solliciteren wordt uitgenodigd op een gesprek. Maar een werkgever mag niet zomaar alles aan je vragen.

Vragen die niet gesteld mogen worden tijdens een sollicitatiegesprek zijn vragen over seksuele geaardheid, politieke overtuiging of religie. De werkgever mag ook niet vragen of je vaak ziek was bij je vorige werkgever of een ernstige ziekte onder de leden hebt. Dit zijn allemaal ongeoorloofde vragen.
Bij vrouwen komt de vaak de kinderwens of zwangerschap ter sprake. Ook deze vraag mag niet gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek. Wanneer je deze vraag krijgt, mag je er zelfs over liegen.

Tijdens een sollicitatiegesprek mogen slechts zakelijke en voor de functie relevante zaken worden gesteld.

Wat kun je doen op het moment dat je wordt afgewezen en er in jouw ogen discriminatie plaatst vindt?
Als er bij een sollicitatie wordt gediscrimineerd kan je geen indiensttreding afdwingen, wel een schadevergoeding eisen, omdat jij vindt dat er onrechtmatig gehandeld is.
Van belang is daarbij wel dat het ook mogelijk is dat de sollicitant de baan toch niet had gekregen omdat ze niet aan de eisen voldeed. Een lastige kwestie, want de hoofdofficier van Justitie legt de bewijslast bij de werkgever.

Als je gediscrimineerd denkt te zijn bij een sollicitatie kun je (als je bot vangt bij de werkgever) de zaak eerst voorleggen aan de ondernemingsraad van het bedrijf, en anders het oordeel vragen daarover van het College voor de Rechten van de Mens of een civiele procedure starten voor schadevergoeding.

Meer info? Klik hier.